Hegedüs Marietta esküvőszervező

Bemutatkozás

Sosem gondoltam magam túlzóan romantikusnak, de ösztönösen vonzódtam a stílusos, harmóniát árasztó, letisztult tárgyakhoz, eseményekhez, környezethez. Fotográfus férjem mellett évekig voltam segítő, lámpatartó, ügyeletes fátyoligazító, helyszínkereső, logisztikus, a gondolatolvasó és a maximalista külső szem.

Amikor összeházasodtunk, már pontosan tudtam, milyenek is vagyunk, mit tartunk értékesnek, mi illik hozzánk, és mi nem. Az esküvőnk olyan volt, amilyennek képzeletben láttam és nem olyan, amilyennek szokás. Amikor esküvőszervező lettem, titkon minden munkámban a saját érzéseinket éltem újra, úgy vélem, kell ez a szemlélet ahhoz, hogy a pár érdekében ne kössek lemondón alkukat és ne hagyjam elengedni az álmaikat, amíg fikarcnyi esély van a megvalósításukra.

Az esküvő stílusát – véleményem szerint - két momentum azonosítja: a helyszín és a menyasszonyi ruha. Nehéz definiálni, mitől az, ami…de ha rápillantasz, érzed a zsigereidben: itt és ebben akarod kimondani az igent és megünnepelni azt.

Talán van kivétel, de gyakran tapasztaltam, hogy a rohanásban épp a lelkek ünneplőbe öltöztetésére nincs elég figyelem, hiszen a szertartást úgyis levezényli az anyakönyvvezető, elég a vacsorával, a vőfély vagy a zenekar kiválasztásával bajlódni… Mióta esküvőkkel foglalkozom, nem titkolt célom, hogy az a nap a megismételhetetlen megéléséről szóljon. Esküvőszervezőként és okleveles szertartásvezetőként arra törekszem, hogy míg a pár a boldogság kapuhoz ér, majd egymás szemébe nézve sziklaszilárd meggyőződéssel kimondja az igent, azokat a pillanatokat személyessé és különlegessé varázsoljam.

A szertartás hangulata, a megfelelő szavak, a pontos időzítés, az alig feltűnő háttérmunka és a tökéletes élmény …ez az én munkám…szeretem.