Hegedüs Marietta esküvőszervező

Blog

XVII. Esküvő Kiállítás, Pick Aréna 2024. február 10-11.

Tavaly látogató voltam az Arénában. Lenyűgözött a csillogása. Sokáig hittem magamról, ez nem nekem való. Aki ismer, tudja, nem kenyerem a direkt marketing. Volt ugyan, hogy kipróbáltam, emlékszem egyetemistaként nekifutottam a hostess munkának, de előfordult, hogy egy napon át csak néztem az áramló tömeget a bevásárlóközpontban anélkül, hogy egyetlen portékát is eladtam volna 😊.

Kell ahhoz bátorság, hogy az ember saját magát kínálja úgy, mint egy terméket: a gondolatait, a látásmódját, a stílusát, az ötleteit, a hangját, a habitusát…és ez most mustra volt a javából. Nem csupán arról kell meggyőzni a látogatót, hogy szükségük lehet a munkámra, hanem arról is meg kell bizonyosodni rövid idő alatt, hogy kialakulhat-e az összhang és kölcsönös szimpátia azokkal, akiket életük egyik legmeghatározóbb eseményen kísérek el. 

Fárasztó, tapasztalatokban bővelkedő, eredményes munkakapcsolatokat és akár barátságokat nyitogató, inspiráló hétvége volt. Átléptem a komfortzónámat és terítékre tettem a tudásom egy szeletét, a sok tapasztalatot, amit az eddigi munkáim adtak és a szívemet-lelkemet, ami nélkül nem is lehet ilyen fontos feladatra vállalkozni.

Vegyétek, vigyétek! 😊

 

Detti és Csabi 2023. augusztus

Esküvőjük a tökéletes példa arra, hogy a szervezés néha túlzottan nagy terhet ró a Párra. Detti nagyon sok feladatot elvégzett, mire a csapatba kerültem, de a koordináláshoz a bizalmába fogadott. A munka oroszlánrésze ugyan az előkészítéssel zajlik, de az időzítés és az esküvő napjának levezénylése legalább ilyen fontos. Természetesen egy jó ceremóniamester tökéletesen irányítja a násznépet és viszi a hátán hangulatot (miként ez Detti és Csabi esküvőjén is történt), de számos tennivaló van a háttérben a vendégvárás előtt is.

Tíz éve foglalkozom esküvőkkel. Hiszem, hogy sok ötletet és segítséget adhatok a Pároknak, de csak akkor érzem, hogy működik köztünk a kémia, ha megértik, hogy nincs olyan, hogy „így kell lennie”, vagy hogy „így szokták, ezért Ti is így csináljátok”. 

Detti tökéletes bevonulást álmodott maguknak, de kellett némi támogatás ahhoz, hogy a kételkedők ellenére is megvalósítsa az álmait, mert ahhoz, hogy tökéletes legyen a képi világ, meg kellett bolygatni a szertartás helyszínét. Figyeltünk a Nap járására, a tökéletes fényekre, a parkoló autókra, a fák lombjaira és a kamion magasságára…eltűntettünk minden zavaró tényezőt. Sajnos a felhőket nem sikerült.

A szolgáltatói csapat egy szívvel dolgozott azért, hogy az álmot valóra váltsuk, és aztán hihetetlen profizmussal váltott B-tervre, mikor néhány perccel a kezdés előtt eleredt az eső. Ha nem így történt volna, talán Detti nem láthatta volna Csabi arcát, és azt, ahogy felragyogott, mikor meglátta a terembe lépni a menyasszonyát.

 

Niki és Zoli esküvője, Mezőtúr 2023. május

Lovas esküvő és a lópatkó története

Imádom, ha a vőlegény is fontosnak tartja az esküvőt, ha tudja, mit szeretne és nem csak azért folyik bele a szervezésbe, hogy a menyasszonyának kedveskedjen. Imádom, ha egy párnak kiforrott stílusa van, ha valamit nem azért választanak, mert „így szokták”. Niki és Zoli éppen ilyen páros 😊 A lovas tematikájú esküvőben a helyszínek keresése volt az egyik legkedvesebb feladatom, a csodás lehetőségek közül a mezőtúri Hercegasszony birtokra esett a választásuk.

Kreatív fotózáson Mártélyon jártak, de hazafelé még épp elcsípték a naplementét a Perényi tanya ménese közelében. Azt hiszem, ilyen a tökéletes pillanat.

 

Ági és Krisztián, 2022. október

Nagyon szeretem bennük, hogy mindig mosolyognak. Bizalmat szavaztak és megfogadták szinte minden tanácsomat. Különlegessé attól vált a szertartásuk, hogy a bevonulásuk egyes „állomásain” megidéztük a közös életük legfontosabb történéseit.

Nem ment egyszerűen a korlátok döntögetése, de rendet bontottunk, szembe szálltunk a „szokásokkal”, megküzdöttünk a morcos szemöldökráncolókkal. Vidámak voltak és végtelenül helyesek. Szilvike pedig egy tündér 😊