Hegedüs Marietta esküvőszervező

Esküvőszervezés

Kedves Jegyespár!

Mindazok, akik szerveztek már nyaralást, családi vacsorát, iskolai ünnepséget, vagy egyszerűen csak menedzselték a rohanó hétköznapokat, tapasztalhatták, mennyire szerteágazó egy ilyen feladat, hány féle igényre, időbeosztásra, ízlésre kell odafigyelni. Mégsem lehetetlen ez a kihívás annak, aki gyorsan átlátja az információkat, aki ügyesen kommunikál, aki lubickol az egyeztetések kihívásai közt.

De vajon ugyanaz az élmény hónapokkal az esküvő előtt lázasan próbálni a tökéletes menyasszonyi ruhát, válogatni a finom torták közt, bort kortyolgatva mélázva keresgélni egy jó swinget, keringőt vagy rockyt, amire az első táncát lejtheti az Ifjú Pár, mint néhány héttel vagy nappal az Igen kimondása előtt a grafikusnak telefonálgatni egy elvétett ültetőkártya miatt, vagy kétségbe esve egyeztetni a cateringgel, ki a gluténérzékeny, akiről csak kicsivel korábban derült ki, hogy a násznép tagja lesz, esetleg a lánybúcsú mámorában egyeztetni, hogy a vendéget, aki mégis elhozná a kutyáját, melyik szobában lehet elszállásolni, és hogyan is kéne megmondani a kedves és sértődékeny rokonnak, hogy emiatt ő egy emelettel feljebb tud csak lepihenni a szállodában…

Az esküvőszervező nem a spanyolviasz feltalálója, nem gyógyít beteget, nem hajt végre lehetetlen küldetést, de a legjobb barátotok lesz, telefonközpontot működtet, csendestársként arra is emlékszik, amit csak álmaidban képzeltél, nem kritizál, de véleményez, ha kéred, igaz, azt a saját szemüvegén át teszi, mert több szempontot mérlegel, kisimítja az abrosz ráncait, megbékíti a morcoskodókat, Rád/Rátok figyel…hogy a pillanat tökéletes legyen. De figyel még megannyi másra is, a vendégeitek számára pedig olyanná teszi az eseményt, mintha Ti gondoskodtatok volna róluk személyesen.

Szolgáltatásaimat csomagokba rendeztem annak érdekében, hogy a szervezés különböző fázisaiban megrekedt Pároknak a legmegfelelőbb segítséget nyújthassam.

Esküvőszervezés Alapcsomag

Azoknak ajánlott, akik a szolgáltatók keresgélését, a velük való kapcsolattartást, az egyeztetések, időzítések, ellenőrzések fárasztó nyűgét szeretnék a vállukról letenni.

- A pár elképzelései alapján közösen kialakítjuk az esemény stílusát,
- majd az igényeknek leginkább megfelelő szolgáltatók árajánlatainak bekérése, rendszerezése után mindig a Pár választ az ajánlatok közül.

o Mivel nincsenek kizárólagos partnereim (és nem jutalékos rendszerben dolgozom, vagyis egy-egy szolgáltatást annyiért vehettek igénybe, mintha tőlem függetlenül találkoztatok volna a lehetőséggel),

o ha egy-egy feladatra már előzetesen megvan a kiválasztott szakember, úgy a vele való egyeztetésben is segítek.

o Az általam összeállított ajánlatban 3-5 szolgáltató szerepel feladatonként.

- A szolgáltatókkal Ti szerződtök, és a kifizetésük is a Ti feladatotok, de az esküvőig az adminisztratív célú egyeztetéseket én bonyolítom.
- Segítek többek közt a szertartás megtervezésében,
- a ruhaválasztásban,
- a menüsor összeállításában,
- az ifjú pár nyitótáncához megfelelő tánctanár keresésében,
- a kreatív fotózás szervezésében (HELYSZÍN, RUHA, IDŐPONT…),
- a meghívók, köszönő ajándékok tervezésében, rendelésében,
- a vendégek elszállásolásának és esetleges utaztatásának szervezésében,
- elkészítem az esküvőig tartó időszak ütemtervét és a nap forgatókönyvét.
- Kapcsolatban vagyok a meghívottakkal, közvetítem feléjük a pár kéréseit, amely akár a kényesnek tűnő dress code vagy a nászajándék kérdése is lehet.

A csomag 4 személyes találkozót tartalmaz. Az első alkalommal megismerem a pár elképzeléseit, ezt követően kb. 2 héten belül átadom az ajánlatokat, szükség esetén egyeztetem a személyes találkozók időpontját (pl. egy zenekar fellépésének megtekintését, egy dekoratőr munkájának helyszíni megtekintését, helyszínbejárást). A második alkalommal egyeztetjük a kiválasztott szolgáltatói listát. A következő alkalomra az esemény előtt kb. egy hónappal kerül sor, amikorra elkészítem a nap forgatókönyvét.

Az utolsó találkozó az esküvő hetében történik, ekkor véglegesítjük a forgatókönyvet és a feladatlistát.

Esküvőszervezés és lebonyolítás csomag

Igény szerint az esküvő napján az esemény lebonyolításban is segítek, ez az esküvő napján a szertartás végéig történő rendelkezésre állást jelenti (vagyis nem a menyasszonynak/a párnak kell a váratlan helyzeteket megoldani, az utolsó ellenőrzéseket megtenni), de a lakodalomban már nem veszek részt. Az előzőekben részletezetteken túl részt veszek a helyszínbejárásokon és a dekoratőrrel, anyakönyvvezetővel / szertartásvezetővel és vőféllyel / ceremóniamesterrel történő egyeztetésen. Felügyelem az esetlegesen a szertartásra bérelt eszközök/bútorok érkezését és elszállítását, a helyszín berendezését. Igény szerint szervezem a pár bevonulásához illő járművek bérlését, intézem a területfoglalási és egyéb engedélyek beszerzését, az esküvő fellépőinek szerződtetését, tűzijáték szervezését stb.

Teljes körű szolgáltatás

Teljes körűvé attól válik az általam nyújtott szolgáltatás, hogy a fentieken túl a többi szolgáltatóval történő egyeztetésen is részt veszek, elkísérem a menyasszonyt a ruhapróbáira, igény szerint segítem a vőlegényt az öltözékének kiválasztásában. Részt veszek a torta kiválasztásában, igény szerint beszerzem a köszönőajándékokat, ill. közreműködöm a meghívók postázásában.

Minden olyan feladatot átvállalok a pártól, mely személyes megjelenésüket nem igényli.

Az esküvő napján a szertartás végéig állok rendelkezésükre.